برگزاری هشتاد و سومین جلسه کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی در دانشگاه علوم پزشکی تهران
تأکید بر مدیریت بهینه مصرف انرژی و استفاده از ابزارهای اطلاعرسانی فرهنگی
هشتاد و سومین جلسه کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی در دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع «هماندیشی حاملهای انرژی» با حضور اعضای کارگروه و مدیران حوزه پشتیبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدیران شرکت آب استان و مسئولان پایش انرژی واحدهای تابعه برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع، در این جلسه که در سالن حکیم سازمان مرکزی دانشگاه تشکیل شد، در ابتدای جلسه مهندس سامانیان مدیر مصرف آب و کاهش آب بدون درآمد معاونت نظارت بر بهره برداری شرکت آب و فاضالب منطقه دو تهران، ضمن تشکر از برگزاری نشست هماهنگی در،«خصوص طرح تجهیز و نصب ادوات کاهنده مصرف آب در مراکز دولتی و عمومی» گفت: این طرح در اولویت اول ساختمانهای اداری ستادی و دانشکدههای تابعه در محدوده طرح دانشگاه است.
وی افزود: با توجه با کاهش نزولات آسمانی در سه سال گذشته و نیز تداوم کاهش بارشها در سال آبی جاری، استان تهران با کاهش ۵۶ درصد نسبت به آمار متوسط درازمدت مواجه شده است و این کمآبی اثر خود را در کاهش شدید ذخایر سدهای تهران گذاشته است.
همچنین ۷۸ درصد مصرف آب شرب و بهداشتی شهری در کشور توسط بخش خانگی و ۲۲ درصد غیر خانگی است، در حال حاضر باوجود ۲۷۳ میلیون مترمکعب آب ذخیرهشده پشت سدهای تهران، ۸۶ درصد ظرفیت مخازن سدهای پنجگانه تأمین آب شرب تهران خالی است.
وی تصریح کرد: یکی از روشهای حفظ و صرفهجویی آب، ترغیب مصرفکنندگان به استفاده از وسایل و شیرآلاتی است که کممصرف طراحی شدهاند، از این طریق آب کمتری برای انجام یک کار معین موردنیاز است، بدون آنکه باعث نارضایتی مصرفکننده شود.
این قطعات با مکانیزم مخصوص خود، مثلاً مخلوطکردن هوا با آب و پودر کردن آب قطع و وصل اتومات آب و... مصرف آب را کاهش میدهند. وسایل مختلفی در دنیا برای کاهش و مدیریت مصرف آب استفاده میشود. متداولترین این ابزار عبارتاند از؛ شیرهای کممصرف مانند شیرهای الکترونیکی، اهرمی، فشاری، سرشیرها و سر دوشهای کاهنده مصرف و... است.
وی خاطرنشان کرد: در تحقیقاتی که در کشور آمریکا بر روی شیرآلات کاهنده صورتگرفته است نتایج آن بیانگر آن بود که زمان بازماندن شیرآلات چشمی در مقایسه با شیرآلات معمولی در هنگام استفاده ۵۰ درصد کمتر است و باتوجهبه دبی ۱.۵گالن در دقیقه در شیرآلات چشمی در مقایسه با ۲.۶ گالن در دقیقه در شیرآلات معمولی، صرفهجویی آنها در مقایسه با شیرآلات معمولی در مجموع ۷۰ درصد است.
وی تأکید کرد: در راستای تداوم سهساله کمآبی و سیاستهای اقتصاد مقاومتی و بهینهسازی مصرف و بهرهوری از منابع آب، طرح تجهیز کلیه شیرآلات ساختمانهای عمومی و دولتی پر مصرف به ادوات کاهنده مصرف آب با اهداف از جمله؛ نهادینهشدن مدیریت و فرهنگ صحیح مصرف آب، ایجاد بستر مناسب جهت اعمال مدیریت و کاهش مصرف آب، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف آب برای رسیدن به کاهش ۳۰ درصدی در مصرف آب و کاهش نیاز به تولید آب و کاهش هزینههای تولید آب صورت خواهد گرفت.
همچنین پیرو نامه شماره ۱۲۱۰۱ مدیرعامل آب شرکت آب و فاضلاب مهندس شیرزاد بهعنوان نماینده این شرکت با شماره تماس ۰۹۱۲۷۲۷۷۶۱۱ برای بررسی و نصب ادوات کاهنده آماده همکاری است.
در ادامه مهندس مصطفوی سامانه نجات زیر سیستم مدیریت انرژی را معرفی کرد.
مهندس موسوی، مهندس بانی و آقای مهندس برومند گروه مدیریت بهینه مصرف انرژی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص لزوم مدیریت بهینه مصرف انرژی و استفاده از ابزارهای متنوع از جمله ابزارهای اطلاعرسانی فرهنگی جهت تغییر نگرش - ارتقای آگاهی کاربران و دستاندرکاران و رفتارهای منجر به کاهش مصارف انرژی نکات ارزندهای ارائه کردند.
دکتر مسعود رفعتی مدیر نظارت و توسعه امور عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص ضرورت رعایت الگوی مصرف و ارائه خدمات درشان ذینفعان از جمله بیماران بستری - دانشجویان و کارکنان دانشگاه نکاتی مطرح کرد و ادامه داد: الزام یک سند پیوست با منابع مشخص نیاز دارد از طرفی باید نقشه راه داشته باشیم و لازم است در این زمینه برای کوتاه - میانمدت و بلندمدت برنامه عملیاتی طراحی کنیم چرا که رسالت ما ارائه خدمات بهداشتی - درمانی و آموزشی است.
در ادامه دکتر سورکی و مهندس محمدزاده در خصوص پرهیز از اسراف و پنلهای خورشیدی و هزینهبربودن پنلها و لزوم مصرف بهینه انرژی نکاتی ارائه کردند.
ارسال نظر