بخش هاي اصلي

برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت انرژی توسط معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع در ستاد مرکزی دانشگاه

| تاریخ ارسال: 1398/12/3 |
به منظور مدیریت مصرف بهینه انرژی در سطح واحدهای تابعه دانشگاه، کارگاه آموزشی مدیریت انرژی در تاریخ 26 بهمن98 از ساعت 9 صبح تا 12 ظهر توسط معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه در ساختمان ستاد مرکزی برگزار شد.

در این کارگاه دکتر بیگلر معاون توسعه ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه و روز زن به خصوص به خانم های حاضر در سالن در خصوص مصرف بهینه انرژی در زندگی فردی و اجتماعی تاکید کرد. همچنین احداث ساختمان با معماری صحیح و استفاده از تجربیات گذشتگان را، مبنای دیگری در صرفه جویی انرژی بیان کرد و تشکیل این کارگاه را در پیشبرد صحیح اهداف مربوطه در مصرف انرژی لازم و ضروری دانست. در ادامه افزود: برگزاری جلسات منظم برای کارگاه انرژی و داشتن تیم کارشناسی قوی و خلاق ، در دستور کار این مجموعه می باشد و مسئولین معرفی شده توسط واحدها در راستای پیشبرد این فعالیت، باید با بالابردن سطح علمی و تخصصی خود و مطالعه مقالات و ژورنالهای مختلف و نیز تهیه چک لیست، در ارائه راهکارهای لازم  در مصرف بهینه انرژی به دانشگاه کمک نمایند. وی همچنین تقدیر و تشویق از  مسئولین فعال را در ادامه کار، لازم و ضروری دانست.
مهندس بهزاد مکری مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی، به فعالیتهای انجام شده در زمینه مدیریت انرژی که با همکاری مدیریت امور مالی و مدیریت نظارت و توسعه امور عمومی انجام شد، اشاره کرد.

در ادامه جلسه مهندس شهریار ارسیلو مدیر نظارت و توسعه امور عمومی  ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا و روز زن به ارائه گزارش تحلیلی  از وضعیت حامل های انرژی در دانشگاه و مقایسه میزان مصرف در سالهای 97 و 96 پرداخت. وی افزود: قبوض(آب، برق و گاز)  باید توسط واحدها تحلیل شود و کاهش یا افزایش غیر عادی در هریک از شاخصهای موجود در قبوض باید توسط مسئول پایش انرژی واحد پیگیری و رفع شود. همچنین اطلاعات مربوط به حامل های انرژی باید در سامانه حسابداری تعهدی ثبت شود. در این گزارش میزان آب مصرفی و گاز مصرفی در واحدها براساس تخت روز بیمارستانی بررسی و مشخص شد. همچنین بررسی تعرفه ها را از وظایف دیگر مسئولین پایش دانست و در ادامه در خصوص انتشار گاهنامه انرژی جهت بیان نظرات و برگزاری همایش انرژی مطالبی را بیان کرد.

سپس مهندس تکشی در خصوص اهمیت هریک از انرژی‌ها و نحوه ایجاد انرژی‌ها در جهان توضیحاتی را ارائه کرد. وی همچنین گفت: انرژی در کائنات وجود دارد و به راحتی در اختیار انسانها قرار می‌گیرد ولی متاسفانه ما انسانها مقدار زیادی از انرژی را تلف می‌کنیم زیرا درست و بهینه مصرف نمی‌کنیم. وظیفه ما کاهش دادن مصرف انرژی و بهینه استفاده کردن از آن است و این خود یک عبادت است. همچنین افزود پایش یعنی بتوانیم دستگاهها را به راندمان بهتری برسانیم و مسئولین پایش واحدها در این زمینه می توانند خیلی موثر باشند و برای رفع مسائل و مشکلات، با اعضای کارگروه در تعامل باشند و همچنین از مقالات و کتابهای علمی استفاه کنند. مهندس تکشی بر ادامه روند پایش تاکید کرد و گفت : با توجه به تاکید و توجه فراوان مهندس ارسیلو بر انجام فعالیت در زمینه پایش، امید وارم برای مصرف صحیح انرژی قدمی برداشته باشیم.

بعد از آن مهندس محمد زاده از کارشناسان دفتر فنی و نظارت بر طرحهای عمرانی ، شرح وظایف مسئولین پایش انرژی را به شرح ذیل بیان کرد:
1-شناسایی دقیق همه انشعابات (برق- آب- فاضلاب-گاز- تلفن) و تهیه بانک جامع اطلاعات و جانمایی انشعابات.
2-اطمینان از ثبت مشخصات و ارزش ریالی انشعابات در زیر سیستم‌های اموال و زیر سیستم حسابداری تعهدی.
- پیگیری در جهت تغییر نام انشعاباتی که به نام واحد نمی‌باشد.
4-پیگیری در خصوص تغییر تعرفه کاربری و ظرفیت قراردادی انشعابات با توجه به موضوع فعالیت واحد (درمانی، آموزشی، اداری و...) و میزان مصرف حامل‌های انرژی با در نظر گرفتن طرح‌های توسعه‌ای.
5- پایش و ارزیابی میزان مصرف انرژی طی دوره‌های مختلف و شناسایی علل مصارف و مبالغ نامتعارف و ارایه راهکارها به منظور کاهش میزان مصرف و مدیریت بهینه انرژی.
6- پیگیری دریافت قبوض (کاغذی یا اینترنتی) مصارف دوره‌ای حامل‌های انرژی و تایید اطلاعات مندرج به منظور پرداخت مبالغ قبوض
7- بازدید و بررسی ساختمان‌ها و مطابقت آن با مبحث 19 مقررات ملی ساختمان (پیوست) و ارائه راهکارهای مربوطه.
8-پیگیری و اقدام در راستای ارتقاء مستمر توانمندی علمی و تجربی واحد مربوطه از طریق مطالعه، پژوهش، ارائه مقالات تخصصی، شرکت در دوره‌های آموزشی مرتبط، همایش‌ها و نشست‌های تخصصی.
9-حضور در کمیته و کارگاه‌های تخصصی واحد مربوطه (پدافند غیر عامل، بحران و بلایای طبیعی، HSE و..)، جهت بررسی انواع حوادث و اتفاقات ممکن در خصوص حامل‌های انرژی و ارائه راهکارها و اتخاذ تمهیدات لازم جهت افزایش ایمنی و مقابله با شرایط بحرانی
 10-پاسخگویی و ارائه گزارشات دوره‌ای منظّم به مراجع ذیصلاح و نظارت بر حسن اجرای مصوبات و دستورالعمل‌های ابلاغی معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه.

در نهایت کامران همایون، معاون مدیر امور مالی دانشگاه در خصوص ثبت انشعابات برق، آب،گاز، فاضلاب و حق الامتیاز تلفن ثابت در زیر سیستم اموال (واقع در نرم افزار حسابداری تعهدی)توضیحاتی را ارائه کرد.
در ادامه حاضرین در جلسه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند و آقای مهندس ارسیلو راهکارهای لازم را به حاضرین ارائه دادند.

این کارگاه برای حاضرین دارای امتیاز بازآموزی بود که در سال 99 در شناسنامه آموزشی مسئولین پایش انرژی واحدها ثبت می شود.

دفعات مشاهده: 1564 بار   |   دفعات چاپ: 58 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر